Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Information med anledning av regnovädret

Den hårda vinden och kraftiga nederbörden orsakar problem med översvämmade vägar, strömavbrott och avloppsvatten som söker sig upp i källare. Miva och räddningstjänsten jobbar för högtryck med att åtgärda det mest akuta. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla rent vid brunnar, avrinning från huset samt diken för att hindra att vatten rinner tillbaka och eventuellt tränger upp bakvägen i avloppssystem.

Mivas kundservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 0660 - 330 400 kommer att ha öppet till kl. 22.00 idag 2 november för att svara på frågor med anledning av de ökade regnmängderna. Även kommunens kontaktcenter håller öppet till klockan 22:00, tfn 0660 – 880 00 för att ta emot felanmälningar när det gäller vattnet. Du kan även felanmäla via appen ”Ett bättre Örnsköldsvik" Se samlingssida för felanmälan

Ta det också försiktigt om du måste ge dig ut i trafiken. SMHI har utfärdat en varning klass 1 för höga flöden i kustnära områden i norra delen av Västernorrland län.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-11-02