Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Kommunen efterlyser byggnader med underspända limträtakstolar

På grund av risk för takras genomför Örnsköldsviks kommun just nu en inventering av byggnader som är byggda med underspända limträtakstolar. Om du äger, förvaltar, projekterar, har byggt, bygger eller har arbetat i projekt med underspända limträtakstolar vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Efter ett allvarligt takras på en idrottshall i Kiruna tidigare i år konstaterar Statens haverikommission (SHK), att det finns fler byggnader med liknande takkonstruktion i Sverige. SHK rekommenderar därför alla byggnadsnämnder att utvärdera dessa ur säkerhetssynpunkt, för att undvika fler takras. Det handlar i många fall om idrottshallar eller andra byggnader dit allmänheten har tillträde, men det kan även vara andra byggnader som till exempel mässhallar, köpcentrum, industrilokaler eller lagerlokaler.Läs mer på Boverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I ett första skede gör vi en inventering och undersöker om byggnader med underspända limträtakstolar finns, byggs eller projekteras i kommunen.

Fyll i formuläret

Om du äger, förvaltar, projekterar, har byggt, bygger eller har arbetat i projekt med underspända limträtakstolar, fyll gärna i formuläret nedan.

Vid frågor kontakta:
bygglov@ornskoldsvik.se

Camilla Gimbergsson
Enhetschef byggenheten
Telefon 0660- 88 427

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-10-08