Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

EU-stöd till satsning på mat och dryck

EUs Interreg-fond har nyligen beviljat bidrag till Leader Höga kustens projekt ”Mat och dryck längs Nordens gröna bälte” . Projektet syftar till stöd och utveckling av små och medelstora företag inom mat och dryck och är en gemensam satsning mellan Västernorrland, Jämtland och Tröndelag.

– Vi är jätteglada att projektet beviljats och prioriterats. Det finns en enorm potential i vår region och med satsningen kan vi tillsammans kan vi ge ännu bättre förutsättningar för utveckling, ökad kompetens och nya affärsmöjligheter för företagen som arbetar med mat och dryck i det gröna bältet, säger verksamhetsledaren för Leader Höga Kusten, Jenny Edvinsson i ett pressmeddelande.

För att ta tillvara potentialen i de olika regionerna vill projektet dra fördel av digitaliseringens möjligheter och tillsammans med entreprenörer utveckla ett digitalt kunskapsnav/mötesplats för kompetensutveckling, kunskapsöverföring och omvärldsbevakning. Satsningen innehåller också nya och innovativa möjligheter till affärs- och produktutveckling, exempelvis ska så kallade ”food hackatons” ordnas för att öka kunskap om utemat och inspirera till nya smakupplevelser.

Projektet spänner över tre år och har en budget på 13,5 miljoner kronor där hälften utgörs av EU-bidrag och hälften är bidrag från regionala partner.

 

Leader Höga Kusten arbetar under EUs programperiod 2014–2020 genom lokalt ledd utveckling och via Leader-metoden för att utveckla landsbygden i Härnösands, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsviks kommuner.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-05-15

Mer information