Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sommarens brandbekämpare hyllas under eldvecka

Sista veckan i oktober arrangeras ”Eldveckan, Höga kusten” med en rad arrangemang på temat eld, värme och gemenskap. Under ”Eldveckan” passar Örnsköldsviks kommun på att uppmärksamma alla ”eldhjältar” som på olika sätt, med uthållighet och stort engagemang, hjälpte till att bekämpa sommarens bränder. En gemensam kraftsamling från räddningstjänst, lantbrukare, hemvärn och civilsamhälle som var oerhört betydelsefull i kampen mot lågorna.

De brandbekämpande ”eldhjältarna” tackas av f.d. kommunalråd Glenn Nordlund i samband med en ”eldkväll” på Stora torget i Örnsköldsvik, torsdag 1 november, kl 17-19. Ett arrangemang som syftar till att sprida värme och gemenskap med inslag för alla åldrar. Räddningstjänsten, representerad av såväl heltids- som deltidsstyrkor, kommer att finnas på plats med sina fordon och skildra sommarens insatser med ord och film. LRF kommer med spännande traktorer. Hemvärnet bjuder på grillad korv med Scouterna som assisterande eldvakter. Underhållning i form av bokuppläsning, musik med bland andra Smultron&Sång kommer tillsammans med sparakande eldar att sprida värme över staden. Flera restauranger och andra aktörer planerar också för eldiga erbjudanden.

Varmt välkomna till Stora torget 1 november för att hylla eldhjältarna och för att medverka till en ljus och varm kväll i höstmörkret!

Arrangemanget på Stora torget sker i samverkan mellan Örnsköldsviks kommun, Cesam, Destination Höga Kusten, LRF och Hemvärnet.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-10-23