Toppfrågor på agendan vid kommunens Europadag 9 maj

Symbol för Europadagen 9 maj

Klimat, energi och miljö låg i topp och brottslighet hamnade på andra plats när analys- och undersökningsföretaget Novus, på uppdrag av SVT och Sveriges Radio, frågade svenska väljare om de viktigaste frågorna inför EU-valet 26 maj. Just de områdena är också teman som finns med i programmet när Örnsköldsviks kommun bjuder in allmänhet och politiker till Europadag den 9 maj.

Föreläser på miljötemat gör Sveriges klimatambassadör Lars Ronnås och Runar Brännlund, professor Handelshögskolan Umeå Universitet. Talarna inom tema brottslighet Ann-Christine Maderud och Michael Doohan är verksamma inom Eurojust respektive Europol som är EUs samarbetsorgan inom rättsliga frågor och brottsbekämpning,

Andra teman under dagen handlar om EU och kommunpolitik samt demokrati, populism och rättsstat i det framtida Europa. Dessutom erbjuds korta föreläsningar med snabbfakta om EU och politiska debatter. Allt portionerat i olika pass med stora möjligheter att besöka just det som intresserar mest. Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkomna till en uppdatering inför vårens val till Europaparlamentet!

Ett uppdaterat program för Europadagen i Örnsköldsvik 9 maj hittar du på ornskoldsvik.se/europadagen.


Aktuelltartikel publicerad av: Per-Olof Sedin

2019-05-06

 Kontakta oss

Maria Nygren
Internationell samordnare
0660 - 88179