Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Beslut och insyn

Insyn

Du som är invånare har rätt till insyn i kommunen. På dessa sidor kan du bland annat läsa om hur du tar del av kommunens handlingar, kallelser med beslutsunderlag och protokoll.

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges möten är öppna för allmänheten. Du är välkommen att komma och lyssna på debatterna och besluten eller följa kommunfullmäktige direkt via webb-tv.

Här kan du se när kommunfullmäktige sammanträder.

Beslut

Kommunen fattar dagligen beslut som påverkar dig. Är du missnöjd med ett beslut som rör dig? Här hittar du information om hur du gör för att överklaga ett beslut.

Påverka!

Du har rösträtt till kommunfullmäktige om du:

  • är svensk medborgare och är folkbokförd i kommunen
  • är medborgare i något av EUs medlemsländer eller medborgare i Island eller Norge och är folkbokförd i kommunen
  • är medborgare i något annat land än de som räknats upp ovan och har varit folkbokförd i Sverige i tre år i följd före valdagen, samt är folkbokförd i kommunen

Genom att rösta i kommunalvalet så väljer du politikerna som har det övergripande ansvaret över all kommunal verksamhet, till exempel barnomsorg, bygglov och äldreomsorg. Mellan valen kan du påverka kommunen på flera andra sätt. Läs mer under dialog och synpunkter om hur du gör

Sidan uppdaterades

Sidansvarig: