Du är här:

Klimatkrisen och vägen till ett postfossilt samhälle

Föreläsning med Staffan Laestadius

Med utgångspunkt från kommunens vision - att vi tillsammans bygger vårt framtida Örnsköldsvik - vill kommunen bjuda in till en öppen föreläsning om behovet av en klimatomställning till ett fossilfritt samhälle - som behöver vara en gemensam resa!

DATUM: 20 februari 2020
TID: kl. 09.30 – 12.00 
PLATS: Fullmäktigesalen i stadshuset, Nygatan 16.

Ingen anmälan behövs - alla är välkomna att delta!

Föreläsningen är ett led i kommunens arbete för en ökad ekologisk hållbarhet men också inledningen på kommunens arbete under 2020 att arbeta fram en klimatstrategi som kommer att omfatta vår geografiska kommun. 

Genom vårt koncerngemensamma övergripande mål om en klimatneutral koncern till 2030 finns också behov av att inom alla verksamheter använda nya tankesätt, värderingssätt och arbetssätt.

Hur kan en omställning till en mera klimatvänlig framtid se ut? Hur gör vi, var börjar vi? Inspiration till denna gemensamma resa hoppas vi att denna föreläsning ger. Temat med föreläsningen är hur vi göra en stor och snabb omställning av vårt sätt att leva och producera? Professor Staffan Laestadius berättar hur en sådan process kan gå till.

Staffan Laestadius, professor emeritus industriell utveckling vid KTH i Stockholm och senior rådgivare vid den oberoende tankesmedjan Global Utmaning. Staffan har utgivit böckerna "Klimatet och välfärden" (2013) och "Klimatet och omställningen" (2018) där han analyserar det nödvändiga och möjliga med en mycket snabbare och mer genomgripande klimatomställning än den som ännu knappt påbörjats i vårt land.

Sidan uppdaterades

2020-02-05

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

 Kontakta oss

Marianne Dahlbäck
Miljöstrateg
0660 - 883 72
Skicka e-post

Mer information

Tidigare föreläsningar:

Länk 1  länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(Global Umaning)
Länk 2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Folkuniversitetet)
Länk 3  länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(Allehanda)