Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.
Att landsbygdssäkra innebär att på ett medvetet och systematiskt sätt beakta landsbygdens särskilda förutsättningar. När beslut tas fram och genomförs bör beslutsfattare systematiskt:
Landsbygdssäkring innebär att en konsekvensanalys ska ligga till grund innan kommunala beslut tas så att påverkan på landsbygden beaktas ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Det är i detta sammanhang viktigt att ge varje nämnd och styrelse som medverkar i processen i uppdrag att lägga upp rutiner för hur man landsbygdssäkrar sina beslut för att på så sätt säkerställa att beslutsprocessen inte medför negativa konsekvenser för landsbygden.
En positiv tillväxt och utveckling av landsbygden i samverkan med staden skapar förutsättningar för en långsiktig hållbar utveckling av kommunen.
En kommunal nämnd eller kommunalt bolag kan fatta ett beslut som kan få negativa konsekvenser för en annan nämnd eller bolag eller för den kommunala ekonomin i sin helhet.
Företagen ska stå för hållbar tillväxt.
Påverkas näringsklimatet på landsbygden?
Hur påverkas:
Har beslutet någon effekt på landsbygdens ekologi?
Hur påverkas:
Har beslutet någon effekt på landsbygdens sociala hållbarhet?
Hur påverkas:
Sidansvarig:
Kontakta oss
Linnéa Egnor Byström
Landsbygdsutvecklare
0660 - 880 18
Skicka e-post
Ann-Sofie Mattebo
Utvecklingsstrateg
0660-88631
Skicka e-post