Du är här:

Projekt och utvecklingsarbeten som pågår

Nedan presenteras några av de projekt och utvecklingsarbeten som pågår hos såväl kommunala som privata aktörer i Örnsköldsvik.

Kulturhusutredning

till sidan Lediga tomter och planerade områden

En fördjupad utredning pågår om ett kulturhus som samlingspunkt för kommunens kulturliv.

Läs mer om kulturhuset, utredning och förprojektering här

Umeåregionen

till sidan arbetsmarknadsregion

Med goda kommunikationer är möjligheterna stora i hela regionen. I Umeåregionen arbetas det för att förverkliga en gemensam arbetsmarknad.

Läs mer om den gemensamma arbetsmarknadsregionen

Digilots - Steg för tillväxt

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för företag och ställer höga krav på affärsmodeller och teknikkompetens. För att underlätta för näringslivet startar Örnsköldsviks kommun under hösten 2017 upp projektet Digilots – digitala steg för tillväxt.

Läs mer om Digilots här

Världsklass Örnsköldsvik

Det nya utvecklingsarbetet tar avstamp från de utmaningar som Örnsköldsvik står inför. Arbetet ska genomsyras av bred delaktighet och mångfald, alla ska känna sig välkomna att bidra med bra lösningar på Örnsköldsviks utmaningar. Örnsköldsvik står inför.

Läs mer om Världsklass Örnsköldsvik här

North Sweden Cleantech

till sidan LIFI

Örnsköldsvik har ett starkt näringsliv, men det finns potential att växa och skapa ett ännu starkare samarbete med Vasa och Västerbotten. Två cleantech-projekt ska stärka våra positioner som ledande inom energi- och miljöteknik-området.

Läs mer om projekten här


Dig.2020 Bredband

till sidan LIFI

Dig.2020 är Västernorrlands satsning för att nå regeringens bredbandsmål att 90 procent av alla hushåll och företag i Sverige ska ha tillgång till minst 100 Mbit per sekund senast år 2020.

Läs mer om Dig.2020 här


Sidan uppdaterades

2019-07-04

Sidansvarig: