Kreativitet för alla på H1 Sliperiet

Teckning olika sorters hantverk

Sedan augusti har H1 Sliperiet tagit ett nytt grepp för att alla som vill, 0-100 år, ska få prova på att slöjda, dansa, fota, måla och spela instrument. På måndagar är det öppet hus med drop-in-aktiviteter.

– Barn och ungdomar har rätt till en meningsfull fritid, men också vuxna och där har vi på H1 Sliperiet en funktion att fylla. Du får prova på sådant du inte provat förut och se om du gillar det. Ett tu tre hittar du ditt intresse. Vi har öppet med aktiviteter flera eftermiddagar och kvällar i veckan. På måndagar är det en härlig blandning av åldrar, vilket ger en trevlig stämning i huset. Vi har även aktiviteter resterande dagar riktade riktat mot olika grupper. Vi vill skapa möten människor emellan och erbjuda aktiviteter att prova på. Vi lär av varandra och våra yngre besökare vill oftast göra det vuxna gör, berättar Marie Korvala fritidskonsulent och föreståndare på H1 Sliperiet, Örnsköldsviks kommun

H1 Sliperiet, som huset kallas efter kvartersnamnet Hovtången 1, ligger inte långt från Fjällräven center. Adressen är Viktoriaesplanaden 3F.

Här erbjuder Örnsköldsviks kommun möjlighet för besökarna att utöva olika konstformer. Ensam eller tillsammans med andra kan man utforska och utveckla sina kreativa intressen. Här samsas musikverkstad med lokaler för foto, måleri, slöjd och dans. Ett besök i huset är kravlöst och öppet för alla. 

virkning

– Hos oss kan man få testa sina idéer. På måndagarna när vi har öppet hus mellan klockan 15:00 och 20:00 kommer hela familjer för att delta i våra aktiviteter. Besökarna kan välja de öppna verkstäderna, till exempel slöjd, där vi har drop-in med handledare eller så skriver man upp sig på ett pass med handledare, till exempel musik eller kreativt måleri. Man kan också välja att bara gå runt och titta och få inspiration. Kanske får man lust att testa något nytt som ser kul ut, säger Marie

 

Flaskor med färg

Den 10 december var sista måndagen innan juluppehåll. Nytt program för 2019 presenteras på sliperiet.ornskoldsvik.se.

– Inför våren kan det komma nya ledarledda aktiviteter. Ett tips är att besöka sliperiet.ornskoldsvik.se och våra facebook och instagram-konton. Där lägger vi ut information om nya kurser och program under terminens gång, tipsar Marie.

Alla aktiviteter är gratis och fika finns att köpa.

Sidan uppdaterades

2019-01-24

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Nolaskogs redaktion
Skicka e-post 

eller ring kontaktcenter
0660 - 888 00