Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng


Hållbarhet i fokus under årets Vetenskapsvecka- ForskarFredag

Sista fredagen i november arrangeras ForskarFredag på många platser i Europa. Örnsköldsviks kommun vidgar arrangemanget till en hel vetenskapsvecka. I Örnsköldsvik finns starka forskningsmiljöer inom olika ämnesdiscipliner. För att uppmärksamma detta och inspirera och väcka intresset för forskning arrangeras Örnsköldsviks Vetenskapsvecka – ForskarFredag, 23-28 november. Årets tema är Forskning för en hållbar framtid.

Under Örnsköldsviks Vetenskapsvecka kommer forskare via digitala föreläsningar att visa vad vetenskap är, hur forskning går till och hur det är att jobba som forskare. Målgruppen är den breda allmänheten med särskilt fokus på barn och unga. På programmet för veckan finns massor av digitala föreläsningar där några exempel på ämnen är Teknik för ett hållbart samhälle, AI som mäter matåtgång på flyg, Hållbara textilier och Miljökommunikation. Lördag 28 november kan den som vill även vara med och experimentera hemma vid köksbordet genom att delta på en direktsänd kemiworkshop från KomTek. Även Sliperiet i samarbete med Örnsköldsviks Museum och konsthall arrangerar akrivteter under veckan

Mer information och anmälan till föreläsningar och aktiviteter under Vetenskapsveckan hittar du här.

Under årets Vetenskapsvecka sker alla aktiviteter och föreläsningar digitalt.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-11-19