Örnsköldsvik har länets tredje bästa tillväxt

Örnsköldsviks kommun placerar sig på tredje plats i länet när kreditupplysningsföretaget Syna tillkännager länets vinnare av priset ”Bästa tillväxt 2018”. Bedömningen grundar sig på uppgifter i företagens bokslut. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

I Örnsköldsvik var det hela 109 aktiebolag som uppfyllde samtliga dessa kriterier och bidrog till en hedrande tredjeplats. Bäst i länet var Timrå, följt av Sundsvall.

De drygt 100 Örnsköldsviksföretagen finns inom ett brett spektrum av branscher där såväl fåmansföretag som större bolag är representerade.

– Det är en bekräftelse på den bredd och drivkraft som finns hos företagen runt om i vår kommun. ”Bästa tillväxt” är en positiv signal genom att den bygger på fakta och stimulerar till fortsatt utveckling både för näringslivet och för oss som kommun, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef i Örnsköldsviks kommun.

– Ett näringsliv med tillväxt betyder oerhört mycket för Örnsköldsviks kommun. Att så många företag nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst bådar gott för framtiden - vårt näringsliv har all anledning att sträcka på sig! Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för ännu mer tillväxt för att trygga utvecklingen av vår kommun, säger kommunalrådet Per Nylén (S).


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-11-15

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
näringslivschef
0660 – 887 57

Per Nylén
kommunstyrelsens ordförande
0660-881 57

Mer information