Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Investera och väx i Örnsköldsvik!

Örnsköldsvik

Här finns framtidsmöjligheterna, viljan och kraften att fortsätta växa!

Örnsköldsvik är en företagstät kommun med såväl många lokalt ägda företag som stora internationellt verksamma exportföretag. Här finns ett brett spektrum av företag i många olika branscher, vår kommun präglas av stor företagsanda och handlingskraft, innovation och utveckling.

Vi hjälper dig på bästa sätt för att etableringen ska vara så enkel, snabb och smidig som möjligt.

Vi ger dig:

  • Tips på lediga lokaler och exploateringsbar mark att bygga på.
  • Tillgång till kontakter och nätverk.
  • Koordinering av kontakter med olika kommunala myndigheter.
  • Information om kommunen och näringslivet.

Tillsammans med Umeå utgör Örnsköldsvik norra Sveriges största region med 200 000 invånare. De senaste åren har 30 miljarder kronor investerats i regionen. Enbart i Örnsköldsvik har investeringarna i infrastruktur och anläggningar i skärgården uppgått till mer än 170 miljoner kronor.
Läs om Örnsköldsviks utveckling i webmagasinet Evolvelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flera framgångsrika byggprojekt har vuxit fram i centrum såsom ishockey- och evenemangsarenan Fjällräven Center, Elite hotell och bostadsprojekten Hamnkaptenen och det spektakulära Ting1, inspirerat av konstnären Bengt Lindströms ”Women’s dance”. Även de tidigare Stadshusen i centrum har fått nytt liv och erbjuder idag välplanerade lägenheter med gemensam takterrass och ytterligare ett 40-tal bostadsrätter planeras i centrum.

Du hittar områden för etablering och investering i vänstermenyn eller längre ner på sidan. Låt dig inspireras av filmen nedan.


 

Ett urval områden för etablering och investering: 

Björkplantagen

I en idyllisk södersluttning i området Järved, 2,5 kilometer från Örnsköldsviks centrum, hittar du Björkplantagen. Med 18-30 meter över havet har du utsikt över Örnsköldsviksfjärden.


varvskajen

Varvskajen

Varvskajen är ett område som ska formas för framtiden. Området öppnar upp för en exploatör som vill införliva skärgårdskänsla i byggandet.

 

Kusthöjden

Med en enastående vacker utsikt över hamninloppet och närhet till natur- och strövområden har bostadsområdet Kusthöjden ett unikt läge på det mest centrala av kustnära berg, Varvsberget


bryssel

Norra handelsområdet

Området ligger cirka 5 kilometer norr om Örnsköldsviks centrum, cirka fem minuters bilväg, och är kommunens prioriterade och planerade område för extern sällanköpshandel.

 

Paradisparkeringen

Härifrån har du nära till allt: centrum med shopping, aktiviteter, naturen och service.

 

Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Sebastian Arnehed
Näringslivsutvecklare
Tel 0660-88 816länk till annan webbplats
Skicka e-post

Fredrik Holmgren
Näringslivschef
0660-887 57
Skicka e-post

Mer information

Örnsköldsviks kommuns handelsstrategi visar kommunens intention med hur handeln ska utvecklas och visar vilka områden som lämpar sig bäst för olika typer av handel.
Läs Handelsstrategi ÖrnsköldsvikPDF här.

Lediga lokalerlänk till annan webbplats

Örnsköldsvik på fastighetsmässan Business Arenaöppnas i nytt fönster

Folder "Investera och väx i Örnsköldsvik" med områden aktuella för exploatering.PDF

Läs om Örnsköldsviks utveckling i webmagasinet Evolvelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster