Frukoststudion 25 september 2019

Frukoststudion

Plast av skog, självstyrande fordon och ny medicinsk forskning

Forskning får samhället att röra sig framåt och utvecklas. På Frukoststudions dagordning stod några av de spännande och världsledande forskningsprojekt som sker i Örnsköldsvik.

På RISE Processum pågår ständigt spännande forskningsprojekt. Med råvara från den norrländska skogen utvecklas nya produkter, processer och energilösningar, allt från pappersprodukter som ersätter plast, till aktivt kol gjort på sågspån och fiberslam.
Björn Källman berättade om aktuell forskning och hur det går till att forska på uppdrag av kund.

Pär Lindberg, VD Rodret, intervjuades om projektet Testsite OER, en internationell testarena på Örnsköldsvik Airport. Där erbjuds unika möjligheter för forskning och demonstration av nya koncept på en flygplats i realtid, t ex flygplatsbevakning, autonom snöröjning, gräsklippning och friktionsmätning.

Örnsköldsviks kommun, Region Västernorrland och Umeå universitet bygger en akademisk miljö för medicinsk forskning i Örnsköldsvik.

Lena Finne Jansson berättade om satsningen Stream, som gör det möjligt för professionella, till exempel specialistläkare, blivande specialistläkare och sjuksköterskor, att kombinera kliniskt arbete med forskning.

Datum för Frukoststudion 2019

30 januari. Värd: Företagarna
27 februari. Värd: Industrigruppen
27 mars. Värd: Handelskammaren
24 april. Värd: Örnsköldsviks kommun
29 maj. Värd: Örnsköldsviks kommun
28 augusti. Värd: Företagarna
25 september. Värd: Örnskölsviks kommun
30 oktober. Värd: Handelskammaren
27 november. Värd: Klöver dam
11 december. Värd: Örnsköldsviks kommun

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2019-09-25

Sidansvarig: