Frukoststudion 27 mars

Frukoststudion

Ekonomisk utblick i ett skakigt Europa

Örnsköldsvik är en exportintensiv kommun där företagen är helt beroende av avsättning för sina produkter/tjänster utanför Sveriges gränser. Efter flera år av hög konjunktur och god tillväxt av BNP, talar flera experter om en avmattning och inbromsning av ekonomin. Andra orosmoln är förstås om förhandlingarna för Storbritannien och Brexit, hur kommer sannolikt lösningen att bli?

Den här morgonen tittade vi i kristallkulan både i det större och mindre perspektivet.

Knut Hallberg är senior makroekonom på Swedbank och följer den politiska och ekonomiska utvecklingen i såväl Sverige som i Europa. Den här morgonen blickade Knut ut över de utmaningar som Europa står inför och hur det kan tänkas påverka konjunkturen i Sverige men också konsekvenser för räntor och den svenska kronan.

Pulp Eye vann Årets Exportpris med juryns motivering ”Företaget har vidgat sina ambitioner på världsmarknaden och etablerat affärer i Sydostasien och Sydamerika och varit framgångsrika trots en internationell hård konkurrens”. Öjvind Sundvall, VD Pulp Eye, gästade Frukoststudion och gav sin syn på export- och marknadsutvecklingen 2019

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2019-03-28

Sidansvarig: