Frukoststudion 27 november

Kultur och kreativitet - en tillväxtfaktor i näringslivet

För en del är bilden av kultur något man gör på sin fritid: dansar, målar eller går på konsert. Men tittar vi på hela bilden upptäcker vi att de kulturella uttrycken ständigt förekommer i vardagen, påverkar våra val och bidrar till tillväxt och utveckling. Forskning visar att när kultur och kreativitet utnyttjas konsekvent och med rätt verktyg ökar produktivitet, trivsel och omsättning. Den här morgonen visades positiva effekter av kreativitet och kultur, för arbetslivet och privat.

Hur kan kulturella uttryck användas i de kreativa processerna - för problemlösning och för att maximera slutresultatet? Nigel Papworth, Senior Interactive Designer på RISE Interactive berättade.

Nigel arbetar i The Pinklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Scharinska villan i Umeå och tar gärna emot besök. Kontakta Nigel Papworth så hjälper han dig.

Malcolm Chambers, körledare och begravningsentreprenör, reflekterade tillsammans med Gabriella Röschmann, författare, journalist och företagare och Tina Vesterlund, medieproducent och företagare, över kopplingen till och nyttan av kreativa uttryck i sina dagliga arbeten.

Vad är kulturens roll kopplad till näringsliv och samhällsutveckling? Katarina Larsson, chef för enheten för friluftsliv, kulturarv och konst, Örnsköldsviks kommun, gav Kultur- och fritidsavdelningens bild

Frukoststudion leddes av Anna-Karin Byström.

Frukoststudion 2019

30 januari. Värd: Företagarna
27 februari. Värd: Industrigruppen
27 mars. Värd: Handelskammaren
24 april. Värd: Örnsköldsviks kommun
29 maj. Värd: Örnsköldsviks kommun
28 augusti. Värd: Företagarna
25 september. Värd: Örnskölsviks kommun
30 oktober. Värd: Handelskammaren
27 november. Värd: Klöver dam
11 december. Värd: Örnsköldsviks kommun

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2019-11-28

Sidansvarig: