Frukoststudion 29 maj

Frukoststudion

Fotograf: Jonas Forsberg

Bilden av Norrland - vår bild av oss?

Ofta får bilden av Norrland domineras av naturresurser, naturturism och glesbygd. Stämmer den? Eller finns det en annan bild som beskriver Norrland bättre? Hur syns det moderna och kreativa norra Sverige med attraktiva städer, dynamiska fastighetsmarknader, kompetent arbetskraft och innovativa tjänstenäringar? Och hur berättar vi själva om Norrland och Örnsköldsvik?

Se filmen om bilden av Norrland och N6-initiativet:

Bilden av norra Sverige har under lång tid präglats av felaktigheter och klichéer kring en tärande, omodern landsända på tillbakagång. Johan Eklund, utvecklingsstrategÖrnsköldsviks kommun berättade om arbetet med att förändra bilden av Norrland. Med utgångspunkt i en ny näringslivsanalys som tagits fram för norra Sverige väckte han nyfikenhet kring vårt eget sätt att tänka och uttrycka oss när vi beskriver oss själva och Örnsköldsvik.

Johan Eklunds bildspelPowerpoint

CoreIT verkar på en nationell och internationell marknad.
Per Eriksson, Marknadschef på CoreIT, gästade Frukoststudion och berättade hur de använder sig av den lokala anknytningen i sin rekrytering och försäljning.


Örnsköldsviks platsvarumärke är ett sätt att förmedla en gemensam bild och kommunicera det positiva Örnsköldsvik står för på ett effektivt vis. Charlotte Westberg, marknadsförareÖrnsköldsviks kommun presenterade platsvarumärket och den verktygslåda som finns tillgänglig för dig att använda i din kommunikation.

Platsvarumärkets verkygslådalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frukoststudion 2019

30 januari. Värd: Företagarna
27 februari. Värd: Industrigruppen
27 mars. Värd: Handelskammaren
24 april. Värd: Örnsköldsviks kommun
29 maj. Värd: Örnsköldsviks kommun
28 augusti. Värd: Företagarna
25 september. Värd: Örnskölsviks kommun
30 oktober. Värd: Handelskammaren
27 november. Värd: Klöver dam
11 december. Värd: Örnsköldsviks kommun

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2019-05-29

Sidansvarig: