Frukoststudion 30 januari

Frukoststudion

Hållbart företagande

Företagens hållbarhetsarbete är en viktig faktor i samhällsutvecklingen och för att nå FN:s globala mål. Ett engagerande hållbarhetsarbete kan också öka affärsvärde och stärka varumärket. Vad kan jag som enskild person eller mindre företag göra för att förändra världen lite grann? Det var frågan vi ställde på årets första Frukoststudio.

Simon Miderfjäll, VD GF Chansenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, berättade om hur socialt företagande är en tillväxtfaktor genom fokus på kvalitet, utveckling av individer, mjuka värden och socialt ansvar. Chansens mål är att få ett mer socialt hållbart samhälle bestående av sociala företag och människor som drivs av att göra gott.

OKQ8 arbetar för en hållbar utveckling. Ulf Tjernström, VD OKQ8 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, landade i morgonsoffan och samtalade med Eva-Karin Öhman om hur hans företag jobbar med hållbarhet.

 

Maria Vigström driver företaget Kristinekulle gård.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Hon designar och producerar produkter i Re-design - återbruk med ny design. Maria gav oss värdefull insyn i textilproduktion och fick oss att tänka till inför nya inköp av kläder.

 

Mona Al Moulla, Stina Ådahl och Salar Akbarian driver UF-företaget Upgrade Design. De presenterade sin innovation - en exklusiv möbel som låter dig sortera din tvätt på ett smart sätt och som ger dig mer tid till det som faktiskt betyder något. Möbeln representerar det moderna hemmet och Norrland och är både praktisk, snygg och miljösmart.

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2019-10-01

Sidansvarig: