Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kroksta gruppboende LSS invigt

Kristina Nilson, gruppledare (S) i riksdagens socialutskott klipper invigningsband.

Kristina Nilson, gruppledare (S) i riksdagens socialutskott klipper invigningsband.

Tisdag 29 januari invigdes Örnsköldsviks kommuns nya LSS-boende, Kroksta gruppbostad. Riksdagsledamot Kristina Nilson (S), tidigare ordförande i omsorgsnämnden i Örnsköldsvik, fick äran att inviga det boende där hon sjäv deltagit i förberedande planering och nu kan se det färdiga resultatet.

– Äntligen, som jag längtat efter denna stund. Det är som en dröm som gått i uppfyllelse Det känns fantastiskt att kunna dela det här ögonblicket med er som nu fått flytta in i en helt ny fräsch bostad där ingen annan har har bott tidigare. Saker kan ta tid men sluta aldrig drömma, var Kristinas uppmaning till boende, personal och anhöriga som var på plats vid invigningen.

Så här kan det se ut i någons allrum.

Alla boende inreder sin egen lägenhet med egna möbler och personliga föremål.

Boendet har sex lägenheter där de boende nu börjat bli hemmastadda så här några veckor efter inflyttning. Lägenheterna, som alla ligger i markplan, är fullt utrustade för självständigt boende. De luftiga allrummen innehåller eget pentry, sovrummet gränsar till hygienutrymme med dusch/wc/tvättmaskin.

Förutom fräscha lägenheter och en funktionell arbetsmiljö för personalen har gruppbostaden tillgång till en fin utemiljö som de delar med intilliggande Kroksta daglig verksamhet. Den placeringen underlättar också för de som bor på gruppboendet att delta i daglig verksamhet med större flexibilitet utifrån individuella förutsättningar och dagsform.

– Vi har kommit igång förvånansvärt bra, nästan bättre än vad vi vågat hoppas på. Våra boende har funnit sig väl tillrätta på den här korta tiden och personalgruppen har jobbat ihop sig fint, säger enhetschef Johanna Bylin.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2019-01-29