Du är här:

Öppen verksamhet

För dig som ung vuxen i Örnsköldsviks kommun erbjuder Arbetsmarknadsenheten en mängd olika verksamheter, anpassat utifrån dina behov och önskemål. Oavsett om du kommer via bistånd, annan myndighet eller på egen hand erbjuds du stöd av både coach och handläggare.

Du kan själv söka plats inom några av våra verksamheter som prioriterar unga upp till 30 år.

Hör av dig till: ame@ornskoldsvik.se

Ateljén

Ateljén vänder sig till dig som är mellan 16-30 år och har någon form av psykisk ohälsa. Ateljén arbetar med olika kreativa uttrycksformer inom bild och form och här arbetar en coach.

Målsättningen är att :

  • via en öppen verksamhet nå dig som är i behov av sysselsättning och sociala kontakter.
  • genom skapande och lärande utveckla dina individuella förmågor.
  • arbeta för att stötta och motivera dig vidare utveckling mot exempelvis utbildning eller arbete.

Du kan vara i Ateljén i cirka sex månader, därefter finns möjlighet att fortsätta i verksamheten via bistånd (det kan du få via socialtjänsten). Alla deltagare på Ateljén har en arbetsmarknadshandläggare som finns med och stöttar under tiden.

Feriejobb

Arbetsmarknadsenheten erbjuder feriejobb för unga där målsättningen är att anställningen ska inspirera och stimulera unga till fortsatta studier och samtidigt ge en inblick på arbetsmarknaden.

Varje vår har handläggare inom Socialtjänsten och skolan möjlighet att, tillsammans med ungdomen, anmäla önskemål om ett sommarjobb. Erbjudandet som sedan ges utgår från individens behov, oftast tre veckor, sex timmar per dag.

Handläggaren som administrerar sommarjobben har kontakt med arbetsgivare inom kommunen. Vid avslutat jobb fyller handledaren på arbetsplatsen och den anställda tillsammans i en utvärderingslapp – direkt feedback som möjliggör utveckling och personligt växande.

Hör av dig till:
Susanne Silverkraft
Skicka epost

Blankett för ansökan (LÄNK)

Kommunkursen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
- för sommarjobbare

Plattform U

Plattform U är för dig mellan 16-29 år, skriven i Örnsköldsviks kommun och varken arbetar eller studerar. Plattform U kan vara ett steg på vägen om du vill förändra din situation!

Du får en personlig coach som tillsammans med dig utforskar vad du vill göra i ditt liv, hur du kan sätta egna mål och arbeta för att nå dem. Vårt arbete bygger på frivillighet och din vilja att skapa förändring i livet. Du får stöd i att leda dig själv, ta ansvar för att dina mål och drömmar blir tydliga och genomförbara.

Studio Rex

Studio Rex finns för dig som är mellan 16 och 30 år och har någon form av psykisk ohälsa. Det är en öppen verksamhet för dig som är i behov av sysselsättning och sociala kontakter. "Öppen verksamhet" betyder att du kan söka dig hit själv, du behöver inget bistånd från socialtjänsten.

Målsättningen är att:

  • ge dig möjlighet att utöva din musikalitet, prova på att göra film, skriva texter eller lära dig mer om bild och foto. Detta kan skapa förutsättningar till personlig utveckling och att bryta eventuell isolering.
  • arbeta för att stötta, inspirera och motivera dig i en vidare utveckling mot till exempel utbildning eller arbete.

Har du hoppat av gymnasieskolan, inte påbörjat gymnasiestudier eller gått ut med studiebevis? klicka här!

Sidan uppdaterades

2019-10-10

Sidansvarig: