Du är här:

Tillgänglighet på webbplatsen

Vad är tillgänglighet?

Tillgänglighet på webben betyder att människor med funktionsnedsättningar ska ha samma tillgång och möjlighet att använda webben, som de utan funktionsnedsättningar.

Vi har strävat efter att bygga och utveckla vår webbplats i enlighet med Vägledningen för webbutvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt.

Lättläst information

Övergripande information om kommunens ansvar finns på lättläst svenska.

Klicka på Lättläst som finns i raden överst på webbplatsen. Målgruppen för Lättläst är stor, det kan vara dyslektiker eller personer som inte har svenska som modersmål.

Teckenspråk

Grundläggande information om platsen Örnsköldsvik, kommunens organisation och verksamhet finns tilgänglig via filmat svenskt teckenspråk.

Behöver du större text?

Du kan ändra textstorleken i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare kan du göra detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet.

Vill du få texten uppläst?

För att webbplatsen ska vara tillgänglig för fler finns en lyssnafunktion som gör det möjligt att få texten uppläst med hjälp av syntetiskt tal. Funktionen lämpar sig för personer med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

Så fungerar lyssnafunktionen

Klicka på länken "Lyssna" som finns längst upp till vänster i webbplatsens sidhuvud. Tjänsten startar och en verktygspanel blir synlig i webbplatsens överkant.

För att lyssna på:

  • Ett textstycke - Peka på textstycket på sidan med musen och klicka på pratbubblan som dyker upp.
  • Valfri text - Markera texten och tryck på Läs text eller klicka på pratbubblan som dyker upp.
  • Sidans länkar - Tryck på Läs länkar.
  • Länk i fokus - Läses upp automatiskt. Ändra fokus genom att klicka på en annan länk eller tryck på TAB-tangenten.

Sidan uppdaterades

2019-04-23

Sidansvarig: