Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt körsätt vid korsningen väg 348/E4 i Överhörnäs

Under nästa vecka (14-18 oktober) planerar Trafikverket att öppna den ombyggda korsningen E4 och väg 348 mot Bredbyn och ett nytt körsätt ska börja gälla. Korsningen har byggts om för att minska de långa köerna under rusningstid på morgonen, då arbetspendlare ska ut på E4. Det går även tung trafik i området och för att underlätta framkomligheten samt minimera köerna har Trafikverket därför byggt två körfält från väg 348 för utfart på E4, varav ett körfält är en påfart till E4 utan lämna företräde.

När du svänger ut på E4 mot Örnsköldsvik får du ett eget körfält som sedan vävs ihop med det andra körfältet. När du svänger mot Härnösand kör du på en påfart utan lämna företräde. Se animerad instruktionsfilm från Trafikverket nedan.

Trafikverket arbetar fortfarande i korsningen, det ska bland annat sättas kantsten, asfalteras och linjemålas innan ombyggnationen är helt färdig. Om vädret tillåter beräknas arbetet vara klart under nästa vecka. Utöver ombyggnationen sänks även hastigheten förbi korsningen från 80 km/h till 60 km/h. Var uppmärksam och följ den nya skyltningen i korsningen.

— Det här är en relativt liten åtgärd för att öka framkomligheten just nu men långsiktigt tittar Trafikverket på möjligheten att göra mer omfattande åtgärder på flera korsningar i Örnsköldsvik, där även denna ingår. Vi håller på att ta fram en vägplan men ännu finns ingen finansiering, säger Håkan Lind, Trafikverkets projektledare för ombyggnationen.

På trafikverket.se kan du ta del av mer information och kontaktuppgifter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Sjöström

2019-10-07