Alla på snö – skidglädje för fjärdeklassare

Emilia Hörnfeldt, Julia Hill och Ylwa Thörnberg hjälper under veckan till som ledare.

Under denna vecka arrangeras vinterevenemanget Alla på snö i Åsbacken för kommunens elever i årskurs fyra. Satsningen ska bidra till att fler barn får möjlighet att uppleva glädjen med vinter, snö och skidåkning

Under en Alla på snö-dag får barnen kostnadsfri tillgång till utrustning, snöanläggning och vägledning för att utforska snöglädje utifrån egna önskemål.

Förutom slalomåkning vid Åsbackens skidanläggning har barnen tillfälle att pröva på både vinterfotboll, pulkaåkning och lekstationer med olika stafetter.

– Det är sjunde året som Alla på snö arrageras i kommunen. Ett projekt som utvecklats med åren och fått fler barn att upptäcka det härliga med snö. Det bidrar även på ett fantastiskt sätt till lärorika moment för gymnasieskolans elever, säger Johan Strömqvist, idrottsstrateg, Örnsköldsviks kommun.

Full aktivitet i Åsbacken under Alla på snö.

Under hela veckan finns gymnasieelever från kommunens samhällsvetenskapsprogram på plats som ledare, för att ge barnen en säker och rolig upplevelse. Eleverna som går andra och tredje året gör detta som en del i sin utbildning och ansvarar för upplägget och planerar allt från inbjudningar till aktiviteter på plats.

Ylwa Thörnberg är en av eleverna från Örnsköldsviks gymnasium som handleder fjärdeklassarna i backen.

– Det är jättekul att få lära barnen att åka skidor och bidra till att de får en rolig dag. Många av dem är väldigt duktig på att åka skidor och för andra är det första gången, det är väldigt kul att få vara med och se hur de gör framsteg under dagen, säger Ylwa.

Satsningen Alla på Snö i Örnsköldsvik genomförs av Svenska skidförbundet och Örnsköldsviks kommun i samarbete med Friska Viljor Alpina Klubb.

Läs mer om Allt på snö.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-02-07