Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Fritt fram att utforska museets samlingar via databas

Örnsköldsviks museum och konsthall

Örnsköldsviks museum blir nu också tillgängligt som digitalt museum. En lättillgänglig källa för alla historieintresserade.

Snart är Örnsköldsviks museums samlingar digitaliserade. Det innebär att intresserade enkelt kan ta del av arkeologiska och kulturhistoriska föremål samt fotografier ur magasin och arkiv.

Inledningsvis blir drygt 9 000 objekt tillgängliga för allmänheten via en databas. Före jul publiceras ytterligare objekt och därefter släpps mer material kontinuerligt under kommande år. I databasen går det att söka på objekt, person, plats, ämne och nyckelord.

– Det digitala museet blir en riktig skattkälla att ösa ur och ger en fantastisk tillgång till museets samlingar och arkiv oavsett var du befinner dig, säger Katarina Larsson, enhetschef friluftsliv, kulturarv och konst.

Databasen öppnar 6 november, välkommen på visning
Tisdag 6 november kl. 13:00 görs databasen tillgänglig för allmänheten. På kvällen kl. 18:30, hålls en öppen visning på Örnsköldsviks museum och konsthall där museiassistent Stephan Lundberg berättar om det digitala museet och visar hur det går till att söka i databasen.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-10-29

 Kontakta oss

Katarina Larsson
chef enheten för friluftsliv, kulturarv och konst
0660 - 880 33
Skicka e-post.