Du är här:

Evenemangsguide

Arrangera evenemang

Evenemang av olika slag, både stora och små, ger liv och rörelse och stärker upplevelsen av Örnsköldsvik.

Ett lyckat evenemang kräver noggrann planering. Du måste bestämma vad du vill göra och var evenemanget ska hållas, du behöver marknadsföra evenemanget, tänka över säkerheten, och kanske söka tillstånd.

Vi har samlat praktisk information i en evenemangsguide för att underlätta för dig att skapa ett evenemang, antingen du är ny eller erfaren arrangör. Meningen är att fler ska våga och känna sig säkra i rollen som arrangör.

Informationen i Evenemangsguiden finns sammanfattad i en checklistaPDF som du kan ladda ned. I den kan du bocka av viktiga steg i din planering.
Du kan även använda checklistan på Verksamt.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Att tänka på innan

Datum

Innan du bokar en lämplig plats och börjar planera ditt evenemang är det bra att ta reda på om det är andra liknande evenemang på gång samtidigt. Undvik att evenemang krockar genom att söka på Höga kusten turisms webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är inte säkert att alla evenemang finns med eftersom arrangörer själva tipsar om sitt arrangemang.

Ekonomiskt stöd

Det är möjligt att söka stöd för offentliga arrangemang i Örnsköldsviks kommun. Har du funderingar kring bidrag, kontakta Föreningsbyrån på 0660 - 882 15.
Mer om arrangörsstöd.

Mål och syfte

Innehållsproduktion/program:

  • Målgrupp
  • Tid/datum
  • Programprofil - tex hållbarhet, lokalförankring, unikt evenemang, drar det inresande? Lika villkor för alla - män/kvinnor, funktionsnedsatta, minoriteter osv.
  • Artister/uppträdande - när, var, gage, hur ska det betalas? Vad har artisten/uppträdandet för budskap (ej kränkande), lokala artister.
  • Storlek på evenemanget.
  • Mat och dryck
  • Särskild profil på evenemanget, tex hållbarhet; vegetariskt, lokalproducerat, rättviseprodukter, ekologiska produkter, kranvatten, information/reklam på webb, USB, ev dubbelsidigt papper, återanvänd material som namnskyltar och plastbrickor. Utse en hållbarhetsansvarig.
  • Organisation: utbildning inför evenemanget.

Nationella och internationella evenemang

Planerar du att arrangera ett evenemang av nationell eller internationell karaktär, kontakta Marlene Jonasson Bolstad på marlene.jonasson.bolstad@ornskoldsvik.se eller 073-050 39 75.

Sidan uppdaterades

2020-01-09

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Marlene Jonasson Bolstad
Stadsutveckling och evenemang
073-050 39 75
Skicka e-post