Du är här:

Friluftsambassadörer

Till vår hjälp att sprida möjligheterna med vårt fantastiska friluftsliv har vi ett gäng friluftsambassadörer.

Ambassadörerna delar med sig av sina personliga natur- och friluftsupplevelser på Instagramkontot @friluftsambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där får du följa med på naturupplevelser, friluftsområden, fiskeäventyr eller andra friluftsaktiviteter.

Vill du bli friluftsambassadör?

Genom att bli ambassadör hjälper du till att sprida möjligheterna med vårt fantastiska friluftsliv till både invånare och potentiella inflyttare. De sistnämnda får via webbsidan Inspiration ta del av dina bilder.

Du är friluftsambassadör på frivillig basis och det är du som avgör hur ofta du vill bidra med inlägg på Instagramkontot.

Om du är intresserad kontakta Bo Edman, kultur och fritid:
bo.edman@ornskoldsvik.se

Carina Olofsson

Carina Olofsson, Överhörnäs.

Bästa friluftsaktiviteten är att åka skidor på Rutberget vid Huggsjöstugan. På sommaren blir det vandringar av olika slag och hon stannar gärna till på en plats med havsutsikt.

Carina ligger bakom facebook- grupperna ”Smultronställen i Örnsköldsvik med omnejd” och ”Rutberget med Huggsjöstugan och Rutbergshotellet”.

Emma Tehlander med familj

Emma Thelander och Johan Franzén, Domsjö.

Med barnen Kasper och Nils är det här en friluftslivsälskande familj. När hela familjen är ute blir det vandring och turskidåkning, men utan barnen står topptursskidåkning, kajakpaddling och mountainbike högt upp på listan.

Hela familjen älskar att tälta, så till den grad att det blir ett antal nätter hemma på tomten varje år.

Julia Stiernspetz

Kim Johansson, Lillbacke.

Gillar vandring och camping i alla dess former och tycker att klättring, kanot och fiske är bra friluftsaktiviteter. Vill plussa lite extra för Skuleskogen som där han trivs väldigt bra tack vare naturens stora variation och alla möjligheter till aktiviteter.

Anser att man får ett bra friluftsliv oavsett väder, men mår extra bra när det är torrt istället för vått.

Mårten Lundin

Eva Östman, Mellansel.

Eva är en vandrare och tar sig sällan fram på andra sätt än till fots. Ester, en pigg Parson Russel Terrier-dam, är alltid med på Evas strapatser.

För att inspirera fler att komma ut i vår vackra natur har Eva bloggen naturligtviseva.blogspot.se. Hon drivs av att finna nya platser och dras framför allt till utsiktsplatser eller stilla sjöar och tjärnar.

Mårten Lundin

Mårten Lundin, Skalmsjö.

Den absoluta favoriten bland friluftsaktiviteter är att vågsurfa, och Salusand är han smultronsställe. Annars är vintern den bästa årstiden, då han i skenet av sin kraftfulla pannlampa får ge sig ut i vintermörkret.

Förutom friluftslivet är dansen bugg det som gäller, något han upptäckt på senare år. Sambo med Hanna.

Hanna Rödström

Hanna Rödström, Skalmsjö.

När det gäller utomhusliv är hon en mångsidig person som gör allt från att bestiga bergstoppar till att påta i trädgården. Det hon gillar allra bäst är att få använda sin Stand Up Paddleboard på en spegelblank sjö.

Hembyn Skalmsjö är hennes smultronställe. Är sambo med Mårten. 

Hossein Tajik

Sandra Lindberg, Järved.

Hemvändare som älskar att fotografera och promenera i skogen, något hon kan göra i timtal! Favoritårstiden är den norrländska sommaren, och några av hennes favoritplatser är Ulvön, Skule och alla stränder runt Övik eftersom hon gillar att bada. Mycket.

Tävlar även i nationellt pistolskytte. 

Hossein Tajik

Robert Fredriksson, Själevad.

Naturens stora variationen i Höga Kusten och Örnsköldsviks kommun tillsammans med de omväxlande årstiderna gör att han trivs. Mår gott av att vara ute och vill som ambassadör göra sitt bästa för att inspirera andra.

Friluftsliv och fotografering är viktigt för honom. 

Hossein Tajik

Emma Söderlind, Örnsköldsvik.

Två stora intressen är friluftsliv och att resa. Hon älskar att testa nya saker och blandar cykling med löpning, vandring, klättring, långfärdskridskor, skidor, tältning, turskidor, skoter, snöskor... - ja allt möjligt. Att upptäcka och utforska nya platser är det bästa hon vet!

För mer tips spana in hennes blogg notimetolose.bloggplatsen.se

Hossein Tajik

Linnea Näsman, Själevad.

Linnea från Själevad går gärna ut på promenad gillar att fota natur och solnedgångar. Favoritårstiderna är sommaren och hösten. Favoriter bland platserna är Åsberget och Kärringberget men tycker även att hela Örnsköldsvik som stad är fin.

Linnea har ett handikapp som innebär en vänstersidig svaghet och kommer ge värdefulla tips på platser för dig som är funktionshindrad.

Sidan uppdaterades

2019-10-15

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Bo Edman
Friluftsstrateg
0660-785 92
Skicka e-post