Du är här:

Aktiviteter och arrangemang

På Örnsköldsviks museum och konsthall kan du ta del av olika aktiviteter och arrangemang. De återkommande aktiviteterna är Textil-tisdag de flesta tisdagskvällar och Kulturlab på lördagar. Varje termin anordnar vi även en föredragsserie. Klicka dig vidare i menyn för mer information om de olika aktiviteterna.

Vandring i samiska spår 29 september

Följ med på en kulturhistorisk vandring i samiska spår.
Samling kl 10 i Korsbyn strax efter byn Nyliden
Vi besöker Lockstaområdet och Sjul Jonssons kåta. Guider är Elisabeth Selja Ämting och Eva Jakobsson från Orrestaare Saemien Sibrie.

Tag gärna med fika/matsäck.

Vi håller på till 12-13 tiden.

Arr: Örnsköldsviks museum och Orrestaare Saemien Sibrie

 

 

Barn

Handelsboden i Nolavonda-utställningen

Nolavondas handelsbod

Barn är alltid välkomna till museet! Det är fri entré, även för vuxna. Kaféet säljer billigt fika. Det finns skötbord och micro på våning 1. Vi har hiss.

Nolavonda – historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920. Målgruppen för utställningen är åldern 6-12 år, den fungerar jättebra för mindre barn, de tycker om den men uppdragen blir för svåra. Den är gjord för barnet och deras vuxna. Här gäller inte den vanliga museiregeln att man inte får ta på saker. Den här utställningen är gjord för att lekas i! Men den bygger ändå på fakta.Till utställningen Nolavonda.

Kulturlab

På lördagar, september-maj, klockan 13:00-15:00 är kulturlabbet öppet för dig som gillar att skapa. Här finns gott om material och möjlighet att pröva olika tekniker. Varje lördag finns en handledare på plats. Du kan delta i det handledaren jobbar med eller fortsätta med något du börjat på tidigare. Till Kulturlab.

Lovverksamhet

Under sportlovet och höstlovet är kulturlabbet extraöppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 11:00-13:00.

Skola

Skolklass får guidning

Skolklass får guidning i en utställlning

Örnsköldsviks museum och konsthall är alltid öppet för skolklasser. Ni behöver inte ta hänsyn till våra ordinarie öppettider. Hör bara av er innan så släpper vi in er. Även om ni kommer under öppettiderna är det bra att ni kontaktar oss innan så kan vi undvika att det blir flera klasser samtidigt i utställningarna.

Vi har gärna visningar och samtal i de utställningar vi för tillfället har. Visningarna kostar inget. Vill ni boka en visning så är det bra om ni hör av er i god tid, då är chansen större att vi hittar en tid som passar er.

Nolavonda - historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920 och fungerar utmärkt att besöka för en skolklass. Vi brukar ge en introduktion till utställningen som tar 10-15 minuter och sedan får eleverna gå själva och ta sig an de uppgifter som finns i utställningen. Nolavonda kan du besöka när som helst under året. Till utställningen.

Älskade häst

Bästa vän, arbetskamrat, transportmedel, helig, söt och skrämmande. Hästen väcker många känslor och har varit en viktig följeslagare genom tiderna. I utställningen Älskade häst tittar vi på hästens roll i vår historia och i vår nutid. Vi söker Ångermanlands äldsta häst och tar del av Jerringpris. Vi möter skogsarbetaren, den åttafotade Sleipner och ridskolehästen. Vi ser hästen i många av dess skepnader.

Till utställningen har vi gjort förslag på frågor och uppgifter som du som lärare kan göra tillsammans med dina elever. Det finns olika rubriker, indelningar, så du har möjlighet att välja hela eller delar. Till frågorPDF

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum är en rekonstruerad järnåldersgård. Det är tiden omkring år 500 som visas i miljö, kläder, mathållning och hantverk.

Vi finns för er på Genesmon under hösten. Ett besök här kostar 500 kr per klass, max 30 elever. Besöket tar cirka 2 timmar. Till Genesmon.

Stadsvandring för skolklasser

Vi gör bara stadsvandringar för skolklasser och vandringen handlar om Örnsköldsviks historia, hur staden kom till och har utvecklats. Den här turen är bäst att göra på morgonen då det är så lugnt som möjligt på stan. Vi håller på ungefär 45 minuter.
Använd det här formuläret för att boka stadsvandring för skolklasser.öppnas i nytt fönster

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Tisdag kl 11-20
Onsdag - lördag kl 11-16
Fri entré!

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
891 62 Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 0660-886 00
Skicka e-post

Öppettider

Tisdag kl 11-20
Onsdag - lördag kl 11-16
Fri entré!

Sidan uppdaterades

2019-09-19

Sidansvarig: