Åvägen förskola

Välkommen till Åvägen förskola!

Hos oss vill vi skapa trygga lärmiljöer med närvarande pedagoger där barnens lekar är i centrum. Vi strävar efter att jobba med en varierande och föränderlig miljö som skapas utifrån gruppsammansättning, individernas behov och deras utveckling.

Läroplanen ligger till grund för vad vår verksamhet innebär där varje barn ska få känna delaktighet och ha inflytande över sin egen vardag. Här ska barnet få utrymme och våga uttrycka sina tankar och åsikter, stimuleras till framsteg, övervinna svårigheter och utveckla en stark tillit till sin egen förmåga.

Organisation

Förskolan är uppdelad i två avdelningar med namnen Korallen och Pärlan. Barnen är i åldrarna 3-5 år. Våra lokaler är integrerade med Höglandsskolan F-9.

Miljö

Åvägens förskola ligger i ett villaområde. I vår närmiljö finns möjlighet att gå till en närliggande lekpark, till skogen men också andra varierade lekmiljöer vilket skapar möjlighet till mysiga och stimulerande utflykter. Human Resurs Arena ligger alldeles nedanför där det även finns en gymnastiksal som vi kan utnyttja.

Vi delar gård med de yngre förskolebarnen från Höglands förskola. En del av våra barn har yngre syskon där vilket många gånger kan vara en trygghet samt att flera av barnen som nu går i Höglands förskola sedan kommer till oss! Vi ser fördelar i att barnen på så sätt lär känna både pedagoger och barn eftersom vi träffas ofta utomhus.

Sidan uppdaterades

2020-03-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Åvägen förskola
Åvägen 12
891 51 Örnsköldsvik

Avdelningar
Korallen 073-274 73 60
Pärlan 073-275 55 17

Rektor
Ulrika Messering
072-210 02 34
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista