Björnen förskola

Välkommen till Björnen!

Björnen förskola är en centralt belägen förskola i norra kanten av Örnsköldsvik. Det centrala läget till trots har vi ändå närhet till skog och natur samt att vår egen förskolegård ger en fin inramning.

Organisation

Förskolan består av fyra samarbetande barngrupper, Blåsippan, Blåklockan Maskrosen och Smörblomman. Här berikas verksamheten av barn från många olika kulturer och barnen hos oss är mellan 1-5 år.

Miljö

Förskolan är alltså centralt belägen med gångavstånd till Örnsköldsviks centrum. Det ger exempelvis möjlighet till besök på bibliotek, teaterföreställningar och till stadslekparken. Björnen ligger nära flera skogsområden som vi återkommande besöker och utforskar. Att vistas ute i naturen med alla intryck ger goda möjligheter för barnen att bl.a. utveckla motorik, lek och naturkänsla.

Förskolans gård är stor och lummig. Här får barnen rika tillfällen till lek, skapande, konstruktion och rörelse efter årstid.

Förutom körsbärsträd och bärbuskar finns det även ett litet trädgårdsland där barnen är med och bereder, sår och skördar. På Björnen får barnen mat som till största delen lagas från grunden i förskolans kök. Vi komposterar och har ett eget källsorteringsförråd. Barnen deltar i detta miljöarbete efter ålder och förmåga.

Fokus på språk och kommunikation

Personalen deltar i Skolverkets satsning "Läslyftet i förskolanlänk till annan webbplats". En fortbildning som ger förskollärare utvecklade möjligheter att utmana och stimulera barns språk-, läs- och skrivutveckling samt ta tillvara barns intresse för texter, bilder och skriftspråk.

Hitta hit!

Sidan uppdaterades

2020-04-15

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Björnen förskola
Vikingagatan 7
891 35 ÖRNSKÖLDSVIK  

Avdelningar
Smörblomman 073-271 37 32
Blåsippan 073-271 37 31
Blåklockan 073-271 37 30
Maskrosen 073-271 37 29

Köket
072-538 65 51

Rektor
Per-Erik Hägglund 
070-560 23 72
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista