Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Idbyn förskola

Välkommen till Idbyn förskola!

Vi är en lantligt belägen förskola i småorten Idbyn som ligger 1,5 mil norr om Örnsköldsvik. Vår byggnad är i anslutning till Idbynskolan F-6 vilket ger ett härligt åldersspann av barn och elever.

Organisation

Barnen som finns hos oss är i åldersspannet 1-5 år där de yngre, 1-3 år, utgör grupperna Trollbyn respektive Trollstigen medan de äldre bildar gruppen Trollskogen.

Miljö

Den lantliga inramningen är tilltalande liksom de stora ytorna för utomhusvistelse. Hos oss finns gungor, sandlåda och lektstuga för att nämna några inslag. Den kuperade terrängen ger oss naturliga backar som lockar till lek både under sommarhalvåret som vinterns motsvarighet. Tillgången till grillring gör att vi kan laga såväl lunch som mellanmål ute i det fria.

Närheten till skog berikar våra lärmiljöer och där finns alltid nya saker att upptäcka för barnen.

Läroplanen

Vi arbetar enligt Läroplanen för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med grundpelaren att barnen ska känna sig trygga i sin förskola och vara delaktiga i verksamhetens innehåll och utformning.

Det är viktigt för oss att skapa ett nära och förtroendefullt samarbete med barnen. Verksamheten ska kännas lustfylld och barnen ska ges tid att leka, lära och växa i en härlig miljö.

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande samt ge barnen en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Sidan uppdaterades

2021-01-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Idbyn förskola
Trollbyn, Trollskogen
Idbyn 311
891 96 ARNÄSVALL

Avdelningar
Trollbyn/Trollstigen 070-190 49 42
Trollskogen 070-190 49 39

E-post
Skicka e-post

Rektor
Ann Sundin-Sjöblom
070-190 62 02
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista