Sidensjö förskola

Välkommen till Sidensjö förskola!

Tänk så mycket ett barn besitter och hur häftigt det är att se barnet växa i sin person och utveckla sina färdigheter! Mycket sker via leken som är barnets sätt att kunna lära, utforska och utvecklas. Genom leken bearbetar och reflekterar barnet sina upplevelser. Precis som den läroplan vi följer poängterar - att lärandet och leken skall vara lustfyllt och att barnen ska ges möjlighet att få använda alla sina sinnen.

Att ta fasta på barnens nyfikenhet tillsammans med ovanstående inslag genomsyrar barnets vardag hos oss på Sidensjö förskola.

Miljö

Vår förskola finns i samma huvudbyggnad som Sidensjöskolan F-6 i orten Sidensjö. Här har vi den lantliga småortens signum med bland annat en härligt varierande utomhusmiljö. Just detta bidrar också stort till att vi verkligen i praktiken kan erbjuda stora möjligheter för barnen till utforskande, lek och rörelse.

Precis invid förskole- och skolgården finns Sidensjö Idrottsplats som på senare tid vuxit ut till en riktig multiarena som vi har förmånen att kunna använda oss av i vår verksamhet.

Vi har därutöver såväl skog, backar som skidspår där det sistnämnda har en mysig Skidstuga som vi gör många utflykter till och där vi emellanåt äter vår lunch utomhus.

Organisation

Vi är en förskola som består av tre avdelningar och här finns barn som är mellan
1-5 år.

Sidan uppdaterades

2019-10-03

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Sidensjö förskola
Angermannusväg 16
893 95 SIDENSJÖ

Avdelningar
Blåbär 073-270 20 21
Lingon 073-270 20 19
Nypon 073-275 28 01

Rektor
Anna-Karin Lindmark
073 - 270 20 51
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista