Du är här:

Skärgården förskola

Välkommen till Skärgården förskola!

Vår förskola ligger i anslutning till Bjästaskolan F-9 i orten Bjästa som ligger cirka två mil söder om Örnsköldsvik. Här arbetar vi sedan några år tillbaka på ett så kallat "Leaninspirerat arbetssätt" och hela tiden med grunden i den Läroplan vi följer. Det innebär i korta drag att vi jobbar på ett sätt som ger ett bättre arbetsflöde och att helt enkelt försöka göra saker smartare! Att rätt saker görs vid rätt tid och att vi tar oss an utmaningar på ett lösningsorienterat sätt både bland personal och barn.

Hos oss är det viktigt att vi enas kring en värdegrund som alla äger och agerar utifrån vilket ger såväl trygghet som trivsel för varje individ.

Organisation

Förskolan är uppdelad i två avdelningar med namnen Kajen och Skeppet. Barnen är i åldrarna 4-5 år.

Miljö

Förskolan ligger i de centrala delarna av Bjästa men ändå med närhet till både skog och mark. Vi trivs att vara utomhus och varierar våra lärmiljöer både inom- som utomhus.

Fokus på språk och kommunikation

Personalen deltar i Skolverkets satsning "Läslyftet i förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". En fortbildning som ger förskollärare utvecklade möjligheter att utmana och stimulera barns språk-, läs- och skrivutveckling samt ta tillvara barns intresse för texter, bilder och skriftspråk.

Sidan uppdaterades

2020-01-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Skärgården förskola
Skolvägen 1
893 30 BJÄSTA

Avdelningar
Kajen 070-382 13 00
Skeppet 073-275 45 97
Skicka e-post

Rektor
Sofia Svedin
070-373 39 90
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista