Skorped förskola

Välkommen till Skorped förskola!

Vi är en förskola i småorten Skorped som ligger cirka fem mil väster om Örnsköldsvik. Här på orten finns mycket historia och både förskolebarnen och skolbarnen finns i samma huvudbyggnad men i separata lokaler. Det innebär ändå att barnen vistas i en hemtam miljö både under de år barnen går i förskola samt sedermera inleder sina första år i grundskolan.

Organisation

Hos oss på förskolan finns barn i åldrarna 1-5 år.

Miljö

Naturen och omgivningen här är storslagen och ger oss fantastiska och lockande möjligheter till utomhusvistelse som känns trygg samt som inspirerar till lek och utforskande. Här sätts fantasin igång och bidrar till ett ständigt lärande. Vi har bland annat närhet till skog, vatten och en kuperad terräng som ger härliga pulkabackar vintertid.

Även inomhus är vår strävan att skapa inspirerande miljöer som lockar till kreativt skapande och lustfyllda lekar.

Fokus på språk och kommunikation

Personalen deltar i Skolverkets satsning "Läslyftet i förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". En fortbildning som ger förskollärare utvecklade möjligheter att utmana och stimulera barns språk-, läs- och skrivutveckling samt ta tillvara barns intresse för texter, bilder och skriftspråk.

Sidan uppdaterades

2020-01-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Skorped förskola
Källvägen 3
895 97 Skorped
0661-303 18
073-275 55 43

Rektor
Sofia Svedin
070-373 39 90
Skicka e-post

Förskoleadministration
Kontaktlista