Så söker du

 

Ansök till gymnasiet via webbtjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla elever i grundskolans årskurs nio och gymnasiets introduktionsprogram får inloggningsuppgifter genom sin skola. Har du inte fått någon inloggning, kontakta din studie- och yrkesvägledare eller gymnasieantagningen.

Samverkansområde för gymnasieutbildning i länet

Från och med läsåret 2016/2017 är samverkansområdet i Västernorrland utvidgat till att gälla samtliga nationella program i alla länets kommuner.
Det innebär att ungdomarna i samverkansområdet kan söka dessa gymnasieutbildningar i hela länet även om samma program/inriktning finns i hemkommunen. Om man blir antagen har man också rätt till inackorderingsstöd om man måste bo på skolorten.

Kommunerna:
Härnösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Kramforslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Sollefteålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , Sundsvalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Timrålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Ångelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samverkan med Jämtland

Örnsköldsvik har också tecknat ett samverkansavtal med Jämtlands gymnasieförbund (Östersund, Åre, Bräcke, Krokom och Ragunda kommuner). Elever inom området kan fritt söka till nationella program hos alla deltagande kommuner. Utbildningarna i Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fristående gymnasieskolor

Fristående gymnasieskolor kan sökas av alla, oavsett var i Sverige de ligger. I kommunen finns Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium och Höga Kusten Teoretiska Gymnasium.

Tidsplan 2019

Januari
Lösenord lämnas ut. Webbtjänsten för ansökan öppnar.

1 februari
Sista dag för ansökan.
Också sista dag för att lämna in särskilda skäl för att bli mottagen i första hand till utbildning i kommuner utanför samverkansområdena.

April
I början av månaden görs en preliminär antagning. Därefter finns möjlighet till omval.

5 maj
Sista dag för omval.

1 juli
Den slutliga antagningen är klar, du kan logga in för att se ditt resultat och för att svara på antagningsbeskedet.

Augusti
Reservantagning. Läsåret börjar den 21 augusti.

Sidan uppdaterades

2019-01-31

Sidansvarig:

E-tjänster och blanketter

 Kontakta oss

Gymnasieantagningen
891 88 Örnsköldsvik
0660 - 885 53

Skicka e-post