Du är här:

Restaurang och storkök start 2019

Du kan inte längre söka denna utbildning. Sista ansökningsdag var den 3 juni.

Du skaffar dig de grundläggande kunskaperna i matlagning, livsmedels - och näringskunskap, hygien mm för arbete inom kommunala och privata storkök.

På kommunens gymnasieskola

Du studerar vid Parkskolan i Örnsköldsvik. Utbildningen sker i en grupp från Vuxenutbildningen men vissa moment kan läsas tillsammans med ungdomar på gymnasiet.

Utbildningen är 36 veckor lång varav 10 veckor är arbetsplatsförlagt lärande (APL). Då följs arbetsplatsens tider, vilket kan innebära både kvällar och helger.

Tillsammans med läraren upprättas en individuell studieplan utifrån dina förkunskaper och önskemål. I början av utbildningen får du introduktion till det gymnasiearbete som ska knyta ihop dina kunskaper och sedan lämnas in i slutet av utbildningen.

Kurser i utbildningen

Poäng

Hygien

100

Livsmedels - och näringskunskap 1

100

Livsmedels - och näringskunskap 2

100

Matlagning 1

100

Matlagning 2

200

Specialkoster

100

Gymnasiearbete

100

Summa

800

Se Skolverkets kursplanerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill ha mer information om varje kurs.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande vuxenutbildning (delkurs 4).

Kurstid

  • 2019-09-16 -- 2020-01-03 (350 poäng)
  • 2020-01-06 -- 2020-05-22 (450 poäng)

Kurstiden är ändrad mot tidigare uppgifter.

Kostnad

Du betalar ingen kursavgift men bekostar själv litteratur och skyddskläder (mössa, kockrock, byxa och täta skor).

Studiemedel

Utbildningen är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan

Du kan inte längre söka denna utbildning. Sista ansökningsdag var den 3 juni 2019.

Sidan uppdaterades

2019-09-05

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Rose-Marie Hållberg
Vuxenutbildningen Örnsköldsvik

Lärare på Parkskolan

telefon 0660-883 50