Boende med särskild service för vuxna (LSS)

Bra att veta

Du som är vuxen och på grund av en funktionsnedsättning behöver omfattande stöd och hjälp kan, utifrån dina behov, ansöka om ett boende med särskild service. Beroende på vilket stöd du behöver kan en gruppbostad eller servicebostad bli aktuell.

En gruppbostad är till för dig som har ett omfattande behov av stöd och service. Där finns personal dygnet runt. Gruppbostaden kan passa till exempel dig som har en utvecklingsstörning, autism eller om du som vuxen har drabbats av en hjärnskada.

En servicebostad riktar sig till dig som klarar ett mer självständigt boende. Du har din egen lägenhet och kan få stöd och hjälp av personal som finns i närheten.

Din rätt till boende med särskild service regleras i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). För att få flytta till ett boende med särskild service måste du först få ett beslut från kommunens LSS-handläggare.

Kontakta handläggare inom LSS via kontaktcenter

Kontaktcenter

Telefon: 0660-880 00, välj tonval 1
Öppettider telefon: 07:30–17:00 helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)