Du är här:

Mat och lunch i skolan

Vad blir det för mat?

Det är kostutvecklare vid kommunens kostavdelning som tar fram menyn för förskolorna, grundskolorna och gymnasieskolan i Örnsköldsvik. Det görs terminsvis tillsammans med kockar som arbetar vid kommunens kök och alltid med hänsyn till livsmedelsverkets råd för skolluncher och måltider i förskola och fritidsverksamhet. Till varje måltid ingår bröd med smörgåsfett, grönsaker (100-125 gram/portion) och mjölk eller vatten som dryck.

Aktuell meny för respektive skola eller förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda gärna hem och använd appen Aivomeny i din smartphone. Ladda ner den till androidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller till IOS/applelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om ditt barn behöver specialkost

Har ditt barn matallergi/matintolerans eller behöver avvikande kost av andra skäl? Här får du veta vad som gäller och hur du meddelar köket eller rättare sagt ansöker om specialkost och hur du förnyar din ansökan.

Så här gör du om ditt barn behöver specialkost

Krav och riktlinjer för kommunens mat och måltider

Örnsköldvsiks kommun köper årligen livsmedel för 45 miljoner eller mer och ställer höga krav på det som köps in. Här berättar vi om olika kvalitetskrav och om att det råder nötförbud i alla skollokaler.

Livsmedelsupphandling, kvalitetskrav och nötförbud

Välkommen att äta med ditt barn

Kostavdelningen bjuder dig som vårdnadshavare att en gång per termin äta lunch tillsammans med ditt barn på skolan eller förskolan. Skriv ut och fyll i denna kupong och lämna till personal i samband med lunchen. Anmäl dig senast en dag innan till personalen på ditt barns skola eller förskola.

Kupong, lunchbiljett för att äta lunch med ditt barn i skolanPDF

Sidan uppdaterades

2019-11-15

Sidansvarig: